Доника Ризова представя дебютната си детска книга във Враца

Доника Ризова представя дебютната си детска книга във Враца

Регионална библиотека „Христо Ботев” във Враца, „Аз чета” и издателство „Мармот” представят Доника Ризова и дебютната и книга „Дракончето Ринти”. Срещата започва на 1-ви  юни (вторник) от 16:00 ч. на открито пред сградата на библиотеката.

Доника Ризова е едно от известните имена на българската журналистика. Започва кариерата си като репортер в радио „Дарик” и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България. За себе си казва, че се стреми да бъде честен „разказвач”, да се вслушва в думите на събеседника и да не обръща „прожектора“ само към своята позиция. Тя е автор и собственик на травъл сайта lifeofdinika.com и PR агенция PR Code. Отскоро е и автор на детска книга, в която главен герой е синът и Грег.

Историята ни завежда в старинното градче Банялбуфар на остров Майорка, където в скалите над него живее истински дракон! Името му е Ринти и много обича спагети и ябълки. Освен това умее да играе на плейстейшън, да учи пауни да бият дузпи, да гаси пожари и да пали такива (но никога нарочно). Но най-много от всичко Ринти обича да е със своя приятел Грег – момчето, което вярва на сърцето си и затова вижда дори и невидими за възрастните неща.

Илюстрациите на книгата са направени от талантливата художничка Мира Мирославова. Доника Ризова е носител на множество награди, сред които тази на Съюза на българските журналисти „Златно перо” в категория „Телевизия” и наградата „Златно сърце” за активната си социална ангажираност. Носител е на награда от Фестивала „Българската Европа”, на наградата на сп. „Бизнес лейди” в категория „Телевизия”. Тя е посланик на кампанията на Investor Media Group „Забавното четене”. Член на Настоятелството на Фондация „За нашите деца”, както и на управителния съвет на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.