Двама писатели гостуват на „Маратона на четенето” тази седмица

Двама писатели гостуват на „Маратона на четенето” тази седмица

Тази седмица ни очакват две срещи с писатели, които са част от „Маратона на четенето”, отганизиран от Регионалната библиотека „Христо Ботев” и сайта „Аз чета”.

На 22-ри април от 18:30 ч. специален гост на изданието ще бъде Виктория Бешлийска, която ще представи дебютна си книга „Глина”.

Виктория е филолог по образование и е майка на две деца. Работила е като учител по български език и литература, редактор на списания, а от няколко години се занимава с реклама и маркетинг. Автор на блога за събиране на стари думи и нови светове  @По дирите на думите и инициативата #ОбичамБългарскитеДуми, а дебютният и роман „Глина“ предизвика голям интерес сред любителите на литературата.

В деня на книгата и авторското право – 23-ти април от 11:30 ч. гост на „Маратона на четенето” ще бъде Милен Хальов. Той е авторът на „Кало Змея” и ще бъде 19-ият гост в кампанията  #ВкъщиСъмИЧета.

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 г. Голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува. Учи в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Любовта към писането и рисуването го подтиква да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност анимационна режисура. Дипломният му филм „Трафик“ участва на множество фестивали у нас и в чужбина. Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу“. Прави забавни видеа, с които преподава учебния материал, защото обича и умее да разказва истории, както ще се уверите, когато прочетете „Кало Змея“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини