Две незабравими вечери с прекрасни концерти е природният феномен Божият мост

Две незабравими вечери с прекрасни концерти е природният феномен Божият мост

На празника на Св. св. Константин и Елена, скалният феномен Божият мост се превърна в открита сцена на тържествен пасхален благотворителен концерт „Мост на Небесата”.

След големия успех на предходното издание, тази година събитието се провежда в два фестивални дни и събира на едно място свещенически хорове, ансамбли, вокални групи и творчески състави.

В петък (20-и май) в 19:00 ч. бе дадевно началото на първия концерт „Животворение”. В събота (21-ви май) още в 11:00 ч. празничната програма стартира с християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а жителите и гостите на града се насладиха на вкусната врачанска кухня и различни активности като – конна езда, стрелба с лък и издигане с топловъздушен балон.

Кулминация във втория ден от фестивала е Пасхалния концерт, който впечатли всички присъстващи с подготвения репертоар и аудио-визуални ефекти.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени на фондация „Мечта за дете”, като по този начин ще се подпомогнат семейства с репродуктивни проблеми.

В празничната програма на двата концерта в гората присъстващите се насладиха на прекрасна музика и атмосфера, за която допринесе и специализираното осветление.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини