Две ученички от Монтана с призови места на национален конкурс за лично творчество и журналистика

Две ученички от Монтана с призови места на национален конкурс за лично творчество и журналистика

Теодора Георгиева от клуб „Медии” в Монтана спечели първа награда в раздел „Журналистика” от ХV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе 2022. В него участие взеха 131 ученици от цялата страна.

Теодора участва в творческото състезание с непубликуван коментар, свързан с бежанците от Украйна и озаглавен „40 лева, които разтърсиха обществото”, както и с интервюто си с Иван Ковачич – президент на Пожарникарски духов оркестър – Лоче, Словения, който участва в Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”. То е публикувано под заглавие „Първокласен оркестър от малко село в Словения печели международни конкурси” , публикувано в информационния портал „Монтана 24”.

Теодора е възпитаничка на ПМПГ „Св. Климент Охридски” и за втора година посещава групата по неформално обучение по журналистика клуб „Медии”.

Още един член на клуба – седмокласничката Симона Венцеславова от 1. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Монтана, бе класирана на III място в престижния конкурс. Тя е наградена за публикацията си „Интересна програма за „Походът на книгите” в 1. ОУ”, намерила място също в сайта „Монтана 24”.

В ХV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” участваха 131 млади автори от цялата.

Пожелаваме на двете млади дами още много лични постижения.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук