Екипът на „Призни” се включи в поредния етап на „Млади репортери за местна демокрация”

Екипът на „Призни” се включи в поредния етап на „Млади репортери за местна демокрация”

През седмицата екипът на Призни се включи в поредния етап на проекта Млади репортери за местна демокрация. Нашият представител Нели Найденова участва в семинара с лекция на тема Как да повлияем на аудиторията си? Жанрове и трикове”. В него участие взеха повече от 30 ученици от цялата страна,  включително младежи от Варна, Велико Търново, Пловдив и други градове.

В проекта на екипа на „Призни” участват ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски”, Монтана, с което се надяваме да допринесем за повишаването на медийната култура и гражданското участие на младите хора в града и целия район.

Екипът ни сподели своите умения, знания и опит, които да подпомогнат младежите в развиването на собствените им умения за създаване на атрактивно медийно съдържание. По време на семинара представителите на „Призни” споделиха трикове в привличането и задържането на аудитория. Бяха представени обсъдени и най-често срещаните журналистически жанрове. Екипът ни сподели  възможностите и предимствата на онлайн и офлайн медии. Темата бе последвана от дискусии за формата и съдържанието на предстоящия ученически информационен портал. По време на семинара бе засегната и темата за правилното провеждане на журналистическо проучване (рисърч) и как да избираме атрактивни училищни теми.

Проектът се изпълнява от Дружеството за ООН в България в партньорство с фондация „За ново партньорство в журналистиката” с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани”. Основна цел на проекта е подобряване демократичната култура и гражданска осведоменост. За постигането на тази цел се сформират пет пилотни екипа от педагози и представители на медии. Две важни стъпки към реализирането и са подобряване на медийната грамотност и гражданска активност.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като експерт по комуникациите в редица екоорганизации. Вярва, че за да се опазят природните богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а за това е необходимо по-ефективно общуване с по-широк кръг от хора. Корените ѝ все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. Надява се „Призни“ да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, от своите дом, градина и работно място, от гората и планината до тях.