Европейска нощ на учените 2020 с разнообразна онлайн програма и стотици учени

Европейска нощ на учените 2020 с разнообразна онлайн програма и стотици учени

Европейска нощ на учените 2020 може да се похвали със специална и изключително разнообразна програма. Тази година вълнуващото за всички малки и големи любители на науката  ще започне от 18:00 ч. на 27-и ноември. За съжаление поради световната пандемия от COVID-19 Нощта ще се проведе онлайн, като централната програма ще се излъчи в социалните мрежи на проекта,  в YouTube канала – Европейска нощ на учените, както и в профилите в социалните мрежи на всички партнори в инициативата.  Като компенсация за липсата на живото общуване, организаторите са се погрижили за тридневна програма и така Нощта ще продължи и на 28-и и 29-и ноември.

В Европейска нощ на учените 2020 ще вземат участие образователни институции от 25 населени места в страната. Онлайн ще можете да гледате интересни демонстрации и експерименти в различни научни области, викторини, лекции, дискусии, изложения, научно кино, представяне на изследователски разработки, конкурси за рисунка, снимка, презентация, видеоклип и есе, научни кафенета.

Пътеводител в програма на Европейската нощ на учените FRESHER 2020 можете да намерите на уебстраницата на инициативата и в социалните мрежи (Facebook и Instagram) и в онлайн медии.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини