Феня Каранейчева с изложба в Мездра

Феня Каранейчева с изложба в Мездра

Броени дни преди Коледа инструкторът по фитнес и йога Феня Каранейчева подреди коледна изложба базар в Клуб по източни бойни изкуства „Лотос-М” – Мездра.

Експозицията включва повече от 200 живописни творби на родената в Троян художничка – пейзажи, портрети, натюрморти, изображения на ангели, животни и птици, свободни цветни композиции, арт пана и дъсчици, нарисувани с различни изобразителни техники.

Феня Каранейчева произхожда от семейство на творци. Покойният и баща Ивелин Каранейчев е един от най-известните майстори керамици у нас, дългогодишен член на Задругата на майсторите на народните художествени занаяти, а майка и Росица Каранейчева е майстор точилар. Брат и Красимир Каранейчев също е художник – в началото на 2019 г. той откри изложба живопис в Мездра съвместно с Василий Ковяр.

Феня рисува интензивно от около две години, като през лятото на миналата година тя подреди първата си изложба живопис под наслов „Пъстра душа”. Нейни картини са притежание на ценители на изобразителното изкуство от Германия, Гърция, Испания, Италия и Турция.

Живописните творби на Феня Каранейчева се предлагат на достъпни цени и са много подходящи за коледен или новогодишен подарък.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини