Фестивал на рибата ще се проведе в Козлодуй

Фестивал на рибата ще се проведе в Козлодуй

На 25-и юни (събота) за 5-а година в Ботев парк в Козлодуй ще се проведе традиционният Фестивал на рибата. Празникът се организира по повод Международния ден на река Дунав и Световния ден на риболова.

Фестивалът ще бъде открит официално в 11:30 ч. Непосредствено след това ще се състои награждаване на участниците от състезанието по риболов.

От 12:00 ч. гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от известния готвач Иван Звездев. Ястието ще бъде осветено от Отец Пламен.

Пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от община Козлодуй.

Успоредно по случай Международния ден на река Дунав ще се проведат и други инициативи на брега реката от 10:30 до 11:30 ч. – почистване на поречието на река Дунав в рамките на Ботев парк от младежи доброволци. Между 11:30 и 12:30 ч. ще се проведе „Творческа работилница” за изработване на цветни пана от пластмасови капачки.

За най-малките участници ще бъде организирано оцветяване на картини със застрашени видове птици и риби, намиращи се по поречието на река Дунав, както и викторина с награди.

От 12:30 ч. на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият Ана-Мария, Злати Петров, танцов ансамбъл „Български ритми” и духов оркестър.

През целия ден на територията на парка ще работят скари и търговци на храна. Вечерната програма ще продължи с концерти на Джина Стоева, Емир и Стоя.

През деня до сцената ще бъде разположена кутия, в която всеки присъстващ ще има възможност да пусне талонче, с което да участва в томбола с награди. Преди вечерната програма ще бъдат изтеглени 5-ма победили, които ще получат награди.

Автомобилите ще бъдат отбивани до входа на Ботев парк. Участниците в концертната програма и организаторите на събитието ще бъдат допускани до стадиона на Ботев парк.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини