Фестивал за изкуства „За хората и парка” ще се проведе във Враца

Фестивал за изкуства „За хората и парка” ще се проведе във Враца

На 11-и и 12-и юни парк Дъбника във Враца ще стане сцена за богата програма от събития от сферата на изкуството и спорта. Тогава ще се проведе пилотното издание на фестивала „За хората и парка”.

Програмата на фестивала е специално създадена за парк Дъбника и ще включи концерти и изложби. Специално за децата пък са подготвени куклени представления, клоунада, творчески работилници, викторини, игри и много други събития. С други думи – ще има за всекиго по нещо.

Жителите на околните квартали, случайните минувачи и любители на изкуството ще бъдат въвлечени в поредица от вълнуващи събития. Те ще имат възможност да станат активни участници в програмата, да разкрият своите таланти и умения, или просто да се забавляват заедно чрез средствата на изкуството. Така, фестивалът „За хората парка” ще се превърне в истински празник и повод за среща и общуване между хората.

Замисълът на фестивала е хората да се срещнат отблизо с различни форми на съвременното изкуство и богатия ресурс, който то може да предложи като инструмент за социална интеграция и облагородяване на градски зони. В тези дейности приоритетно са включени социално-ангажирани практики и общностно изкуство.

Сред участниците в програмата са: куклен театър „Мале, мале”, Мануела Саркисян, Косе Босе, плейбек театър „Ловци на истории”, Венелин Шурелов, група П.А.Р.К., Хриси Пачалова, Атанас и Галин Снежанови, клубове към Младежки дом и Младежки център, Враца, Регионална библиотека „Христо Ботев” –  Враца, спортни клубове в града и други.

Подробности за събитието можете да следите и тук.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини