Фестивалът „Синият Дунав” идва с много и разнообразно фолклорно творчество

Фестивалът „Синият Дунав” идва с много и разнообразно фолклорно творчество

Наближава международният фолклорен фестивал „Синият Дунав”, който ще се проведе във Видин. Той е едно от културните събития с особена национална значимост, което сподпомага съхранението на националния ни облик чрез народното творчество. Давайки поле за изява на фолклорни изпълнители, групи и самодейни състави, занаятчии и производители на традиционни стоки, храни и напитки, фестивалът съхранява, популяризираи развива българските фолклор, бит, култура и родно производство.

От 2-ри до 4-ти септември (от петък до неделя) всички присъстващи на фестивала ще могат да се насладят на уникална муикална програма с народни игри, творчески работилници за малки и големи, хоротека, дефиле на народни носии, куклен театър, изложбени площи и други.

През трите фестивални дни на лятната сцена пред художествена галерия „Никола Петров” ще се изявят самодейни състави от видинския регион и гости от Румъния, Сърбия и Унгария. Те ще покажат богатството на фолклора си чрез танци, песни и мелодии. Тази година броят на всички участници ще надхвърли 600. Вечерите са отредени за концерти на едни от най-актулните и желани фолклорни имена у нас.

Програмата за фестивала:

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини