Фестивалът The Bridge във Видин – мостът на младите, талантливите и търсещите

Фестивалът The Bridge във Видин – мостът на младите, талантливите и търсещите

 

За единадесета поредна година Видин ще е домакин на най-големия младежки фестивал в България – The Bridge Fest. Тази година фестът, които традиционно събира стотици млади хора от цялата страна, ще се проведе изцяло онлайн. В Продължение на пет дни от 13-ти до 17-ти юли активните млади хора ще могат да избират и “посетят” десет онлайн работилници и концерти. Те ще бъдат с отворен достъп във ФБ фейсбук събитието на фестивала и няма да е необходима предварителна регистрация. 

Фестивалът The Bridge ще даде възможност на тийнейджърите развият нови или да усъвършенстват други свои умения и интереси. Младите ентусиасти ще могат да навлязат в света на фотографията или калиграфията, да научат как да развият собствена бранд идентичност или да комуникират по-успешно в своите бъдещи бизнес начинания.  Програмата обещава да е разнообразна и интересна и освен възможности за учене, няма да пропусне и по-забавната част. С вечерна онлайн дискусия и концерт младите участници ще търсят баланса „Между класиката и джаза“. Онлайн ще се проведе и една от най-ключовите работилници-танците. Този път организаторите обещават да представят нещо по-нестандартно. Класът ще бъде повече от интересен и пълен с факти за Хип-Хоп културата и танцовото общество по света и у нас.

Идеята за The Bridge се ражда преди 10 години по време на среща на 20 млади, професионалисти в различни изкуства. Първоначалното им намерение е да организират двудневни уъркшопи за не повече от 30 младежи от голям български град, различен от София, които нямат същия достъп до музика и изкуство като връстниците им от столицата.

След представянето на идеята пред тогавашния кмет на Видин, той кани организаторите да реализират идеята си в дунавския град, но с условието да увеличат продължителността на проекта на седмица и да въвлекат поне 100 млади хора от града. От тогава насам всяка година фестивалът отваря врати за млади таланти, които с всяка изминала година стават все повече и  все по-талантливи. Вече 11 години фестивалът се организира изцяло от доброволци.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като Експерт Комуникации в редица екооорганизации. Вярва, че да се опазят природните ни богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а затова е необходимо общуване и по-ефективна комуникация с по-широк кръг от хора. Корените й все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. В Призни се надява да намери вдъхновение за промяна, надява се сайтът да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, техния дом, работно място, градината, гората и планината до нас.


Още новини