Фестивалът “The Bridge” във Видин – мостът на младите, талантливите и търсещите

Фестивалът “The Bridge” във Видин – мостът на младите, талантливите и търсещите

За 11-а поредна година Видин ще е домакин на най-големия младежки фестивал в България – “The Bridge Fest”. Тази година фестът, които традиционно събира стотици млади хора от цялата страна, ще се проведе изцяло онлайн. В Продължение на пет дни от 13-и до 17-и юли активните млади хора ще могат да избират и „посетят” 10 онлайн работилници и концерти. Те ще бъдат с отворен достъп във Facebook събитието на фестивала и няма да е необходима предварителна регистрация. 

“The Bridge Fest” ще даде възможност на тийнейджърите развият нови или да усъвършенстват други свои умения и интереси. Младите ентусиасти ще могат да навлязат в света на фотографията или калиграфията, да научат как да развият собствена бранд идентичност или да комуникират по-успешно в своите бъдещи бизнес начинания.  

Програмата обещава да е разнообразна и интересна и освен възможности за учене, няма да пропусне и по-забавната част.

С вечерна онлайн дискусия и концерт младите участници ще търсят баланса „Между класиката и джаза”. Онлайн ще се проведе и една от най-ключовите работилници-танците. Този път организаторите обещават да представят нещо по-нестандартно. Класът ще бъде повече от интересен и пълен с факти за хип-хоп културата и танцовото общество по света и у нас.

Идеята за “The Bridge Fest” се ражда преди 10 години по време на среща на 20 млади, професионалисти в различни изкуства. Първоначалното им намерение е да организират двудневни уъркшопи за не повече от 30 младежи от голям български град, различен от София, които нямат същия достъп до музика и изкуство като връстниците им от столицата.

След представянето на идеята пред тогавашния кмет на Видин, той кани организаторите да реализират идеята си в дунавския град, но с условието да увеличат продължителността на проекта на седмица и да въвлекат поне 100 млади хора от града. От тогава насам всяка година фестивалът отваря врати за млади таланти, които с всяка изминала година стават все повече и  все по-талантливи. Вече 11 години фестивалът се организира изцяло от доброволци.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като експерт по комуникациите в редица екоорганизации. Вярва, че за да се опазят природните богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а за това е необходимо по-ефективно общуване с по-широк кръг от хора. Корените ѝ все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. Надява се „Призни“ да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, от своите дом, градина и работно място, от гората и планината до тях.

Прочетете и другите материали на автора тук