Фондация „АДРА България” зарадва с подаръци за Коледа 200 деца от община Мездра

Фондация „АДРА България” зарадва с подаръци за Коледа 200 деца от община Мездра

За пета поредна година фондация „АДРА България” зарадва с коледни подаръци деца в неравностойно положение от община Мездра.

По случай Рождественските празници 200 възпитаници на местните детски градини и ученици от основния курс на обучение получиха подаръчни пакети. Благотворителната кампания се реализира по проекта на „АДРА Германия” „Деца помагат на деца”, чието мото е „Споделянето те прави щастлив”. Партньор по проекта е българският клон на международната хуманитарна организация ADRA International.

Всеки от подаръчните пакети съдържа детски играчки, лакомства, учебни материали за рисуване, тетрадки, дрехи, а често пъти – и лично послание от дарителя. Тази година пакетите са приготвени от деца и техните родители от района на Дортмунд, провинция Северен Рейн-Вестфалия, за нуждаещи се деца от страните в Източна Европа.

Подаръчните пакети връчи Мариан Димитров, директор на Фондация „АДРА България”, в присъствието на кмета на община Мездра Иван Аспарухов. Активно съдействие при раздаването им оказа отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване” с ръководител Елена Нанова, с който Фондацията си партнира успешно вече няколко години.

В знак на благодарност директорът на Детска градина „Мир” Диана Вутова подари на г-н Димитров стилен сувенир, а възпитаници на детското заведение изпълниха коледни стихове и песнички.

През последните пет години „AДРА България“ зарадва с подаръчни пакети за Коледа близо 1 300 деца в неравностойно положение от община Мездра. Миналата година Фондацията изненада приятно за Рождество Христово 160 деца, през 2019 г – 301, през 2018 г. – 323, а през 2017 г. – 290.

Наред с това, през тази година „АДРА България” подпомогна с медицински консумативи и аксесоари – ръкавици, завивки, възглавници, медикаменти и др.

Догодина хуманитарната организация ще реализира проект в подкрепа на медиците от ковид отделенията в общините София, Пловдив, Пазарджик, Видин, Мездра и други. Проектът е с фокус върху ментално здраве и предвижда предоставяне на индивидуална психотерапия и рехабилитация на лекари и други медицински специалисти, пряко ангажирани с лечението на пациенти с COVID-19.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини