Гората.бг подарява 12 500 дръвчета във Враца

Гората.бг подарява 12 500 дръвчета във Враца

Гората.бг ще дари още 12 500 плодни и паркови дървета на хората от Враца и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

От 10:30 ч. от Гората.бг ще ви очакват на паркинга пред стадион „Христо Ботев”. Така всички ще могат да се обединят около каузата да стане Враца и областта по-зелена, красива и чиста, както и да се помогне на хората, пчелите, дивите животни и природата!

Дръвчетата, които ще бъдат дарени са сливи, череши, ябълки, дюли, борове, явори, дъбове, акация и други. Повечето фиданки са 40-90 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане. Плодните дървета не са облагородени (подложни са). Размерите варират, като има и такива до 2 м.

Всички желаещи да се вземат дръвче ще получат инструкции за съхранение, засаждане и грижа, които са съгласувани и с община Враца. Ще може да получите и по повече дръвчета, стига да има къде да ги засадите. Ако си носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.

С участието в кампанията и получаването на дръвче/та, Вие сте се съгласили, че:

  1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
  2. В градска среда, която е общинска собственост, ще засаждате САМО с разрешение от общината и без плодни дръвчета.
  3. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
  4. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
  5. При възможност ще ни изпратите снимки от засаждането/развитието на дръвечета, като ги качите директно в нашата група Гората.бг – група.
  6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
  7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
  8. Ваши и такива с Вас – снимки/видео, от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

Събитието може да свърши по-рано от указан краен час, при изчерпване на дръвчетата.

С оглед на разпоредбите на Министерство на здравеопазването ще се спазват строги правила – всички задължително ще бъдат с маски при получаването на дръвчетата, ще бъде осигурено еднопосочно движение, ще се спазва разстояния между хората, както и ще бъде позволено събиране на до 15 души.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини