Иновативната работилница за 3D принтиране във Видин

Иновативната работилница за 3D принтиране във Видин

На 23-ти август, понеделник, от 11:00 ч., в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – Видин стартира тридневна работилница за 3D принтиране и сканиране в помощ на кукления театър.

Творческата работилница е безплатна и се цели да достигне до 20 студенти и професионалисти в сферата на куклено-театралното изкуство, както и за всеки, който има интерес по темата. Участниците ще се запознаят с иновативни  техники  за работа с 3D принтер и скенер. Ще има и дискусия като главната тема ще бъде бъдещето и дигитализацията в съвременния куклен театър.

Лектори в работилницата са Кристиян Христов – системен администратор в регионалната библиотека и ръководител на детските занимания по роботика и 3D принтиране, Иван Йосифов – 3D артист с дългогодишен опит в създаването и разпространението на мобилни игри и Пламен Кънев – актьор в Държавен куклен театър – Видин и един от съставилите дигиталния каталог за кукли.

Работилницата е част от проект „Иновативен европейски куклен театър, съфинансиран от Програма „Творческа Европа“ на ЕС и Национален фонд „Култура“.Събитието ще те проведе в заемна за възрастни при Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” (пл. „Бдинци” 1, ет. 3) и ще приключи на 25-и август следобед.

Пълната програма може да видите на сайта на ДКТ – Видин.

 

Относно автора

Карина Василева


Още новини