Как би изглеждала поредицата GTA ако беше в Северозапада?

Как би изглеждала поредицата GTA ако беше в Северозапада?
Free image/jpeg, Resolution: 1920x1080, File size: 564Kb, Grand

Няма какво да се лъжем – Rockstar Games са отговорните за една от най-великите поредици в гейминга в последните 15-20 години. Да, правилно отгатнахте – става дума за игрите Grand Theft Auto или казано съкратено – GTA. Първият ми досег с тях беше с GTA 3 и Liberty City по времето когато имаше компютърни клубове на всеки ъгъл. В момента същата игра е инсталирана на телефона ми, а през годините преминах през GTA: Vice City, GTA: San Andreas и останалите игри от поредицата. Докато бях по-малък и играех, си представях как би изглеждал същия игрови свят в други градове по света като Париж, Лондон и дори Абу Даби.

Съвсем наскоро обаче ме осени друга мисъл – как би изглеждала GTA вселената ако се развиваше в Северозапада? Днес прелитах през мисиите на старата GTA: Vice City когато тази идея се роди в главата ми, за да се развие до тази статия. Внимание, в момента сте в моя игрален свят и закоравелите гангстери от Grand Theft Auto ще срещнат непринудения и суров Северозапад. Нека видим какви са резултатите!

GTA във Враца?!

На първо място героят няма да се казва Томи Версети и няма да е облечен с хавайска риза, а ще е Тони Дебелия и ще носи тениска, а отгоре елек. Градът няма да е базиран върху Маями, а върху Враца, а основните разлики в речника на протагониста ще са свързани с активното използване на фрази като „баце” и „пустиняк”.

Задължително в геймплея ще присъства каране на каруца, а странична мисия безспорно ще бъде варенето на ракия, както и надпиването с такава в някоя малка кръчма. Огнестрелни оръжия в играта няма да има – всичко ще се решава с добър стар ръкопашен бой, а една от основните мисии ще бъде героят Тони Дебелия да се появи на сватба и да започне бой като се представи за старо гадже на булката.

Всяка изпълнена мисия ще завършва със звучно „Малиии!” от страна на главния герой, който ще се радва на успеха си, а когато трябва да сплаши някой ще заявява, че ще „влезе с касата и три реда ту’ли”. Финалната мисия на героя ще бъде да прецака кмета на родното си село, който е откраднал киселото му зело навремето. Тони на свой ред ще открадне домашната му ракия и в деня на преизбирането му черпи всички, които биха гласували за него с нея. Така те няма да стигнат до урните и ще спечели опонента. Финалната сцена на играта ще включва това как Тони си сипва една чаша ракия и сяда да гледа доволно по новините изборната загуба на кмета, докато замезва с тънко нарязана сланина и кисели краставички.

За финал споделяме и това пародийно видео на играта, което със сигурност ще ви зарадва:

Искрено се надявам историята да ви е харесала и усмихнала и любезно моля ако някой политик чете тази статия да не взема идеи за саботиране на предстоящите избори.

Относно автора

Венелин Добрев


Още новини