Как да превърнем 2021 г. в добра година само с буркан, химикал и хартия?

Как да превърнем 2021 г. в добра година само с буркан, химикал и хартия?

Ще започна тази история като направя едно признание – аз не съм човек на равносметките, нито съм екстрасенс, който може да вижда бъдещето. Прогнозите ми рядко се сбъдват, така че не мога да ви кажа дали през тази година ще ви се случат предимно добри или предимно лоши неща. Това, което знам със сигурност, обаче е, че колкото и хубави неща да ви донесе 2021 г., то винаги ще имате повод да се натъжите. И обратното – колкото и нещастни моменти да ви даде настоящата година, то неминуемо ще имате дни, в които да се чувствате истински щастливи и усмивката да не слиза от лицето ви.

За моите скромни 30 години научих един ценен урок, при това го научих сравнително скоро – преди около две години. Тогава само бързата реакция на таксиметровия шофьор ни спаси от това да влезем в черната хроника на новинарските емисии. От този ден нататък аз се научих да бъда благодарен на това, което имам, да го оценям и след това да искам нещо повече. Може да ви звучи клише, но животът ми стана коренно различен. Давайки си сметка за изминалата година, претеглих хубавото и лошото и осъзнах, че тя наистина е била прекрасна за мен. А в тази статия ще ви споделя една много проста рецепта за това как вие можете да превърнете 2021 г. в една добра година когато стане време за равносметката за това.

Бурканът на щастието

За целта не ви трябва сложна техника и изчислителни машини. Нужен е достатъчно голям буркан, листи хартия, химикал и, разбира се, навици и последователност. Започнах с годината с простичка идея, която беше прегърната от годеницата ми – всеки ден да записваме нещо хубаво, което ни се е случило и за което сме благодарни и да го слагаме в буркана. След това да седнем заедно ден-два преди края на 2021 г. и да прочетем всичко, за да видим колко прекрасни неща са ни се случили през изминалите (тогава) почти 365 дни.

Вярвам, че дори през годината да ми случат ужасни неща,  като това да си отиде мой близък, да загубя работата си или нещо друго неприятно, знам, че когато накрая седна да чета нещата, които съм написал, ще имам повод да погледна назад с усмивка и ще благодаря за всичко, което съм имал и имам в настоящия ден.

Направете го и вие. Струва си.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини