Как и къде ще празнуват Националния празник 3 март в Северозапада?

Как и къде ще празнуват Националния празник 3 март в Северозапада?

Монтана

На 3 март от 10:30 ч. на площад „Жеравица” в Монтана ще се проведе Церемония по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните по повод Националния празник на Република България.

Козлодуй

Община Козлодуй ще отбележи 3 март – Националния празник на България.

В 10:30 ч. на централния площад ще се състои официална церемония по издигане на националния флаг. В знак на признателност и почит към паметта и делото на загиналите за свободата на Отечеството ни ще бъдат поднесени венци и цветя на паметниците на Христо Ботев и Васил Левски.

Всички присъстващи граждани и гости на община Козлодуй ще получат малки трибагреници по случай празника.

Мездра

С поредица от празнични прояви утре в Мездра и села в общината ще бъде честван Националният празник на Република България – 3 март.

Тържеството в Мездра е от 9:30 ч. на градския площад. Празничната програма включва издигане на знамената на България, община Мездра и ЕС, литературно-музикална композиция на Група за художествено слово, група „Приказен свят”, вокална група „Детски свят” и мажоретен състав към Център за подкрепа за личностно развитие и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално освобождение и обединени.

В 10:10 ч. официално ще бъде открито 20-ото юбилейно издание на Републиканския шосеен пробег „3 март”, в който ще вземат участие атлети от цялата страна. Награждаванет она призьорите в кроса е в 12:30 ч.

с. Зверино

Националният празник ще честват съвместно и жителите на селата Зверино, Игнатица и Оселна. В 10:30 ч. от читалището в Зверино ще тръгне литийно шествие, а от 11:00 ч. на стадиона в най-голямото село в общината ще започне празнична програма с учениците от СУ „Св. Климент Охридски”, ансамбъл „Мездра”и Литаковската духова музика. За четвърти път родолюбците от района на Искърското дефиле ще се присъединят към общобългарската инициатива „Пробуждане с хоро”, организирана за седма поредна година у нас и в чужбина от сдружение „Азбукари”.

с. Моравица

144-ата годишнина от Освобождението на България ще бъде отбелязана и в село Моравица. Програмата предвижда автошествие по улиците на селото, което ще тръгне 10:30 ч., тематичен рецитал на възпитаници на местната детска градина и ОУ „Васил Кънчов”, поднасяне на венци и цветя пред войнишкия паметник и пресъздаване на „живи картини” на Освобождението от членове на национален съюз „Единение”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини