Книгата „Магията на говора в село Зверино” ще бъде представена във Враца

Книгата „Магията на говора в село Зверино” ще бъде представена във Враца

Книгата „Магията на говора в село Зверино, Врачанско” от Ивана Захариева ще бъде представена на 20-и септември (вторник) от 17:30 ч. в обща читалня на регионална библиотека „Христо Ботев” във Враца. Това е поредната и книга за родното село, което завинаги остава в сърцето и.

Ивана Захариева е родена на 31 август 1944 г. в с. Зверино. Израства в многолюдно семейство, сред много глъч, работа и смях. Завършва средното си образование във Велико Търново, а висше – във ВИИ „Карл Маркс“ София. Своя трудов път започва в Читалище „Факел“ с. Зверино. Именно там разгръща своя потенциал и умения за работа с хората, за създаване на любов към книгите у младите, за етнографията и изучаването на родния край. Тези години остават завинаги в нейното съзнание като спотаен стремеж към родното. Професионалният и път се случва в коренно различни сфери, но винаги свързани с работа и управление на хора.

След приключване на трудовата си кариера тя става доброволец към Български червен кръст, за което е удостоена с значка „Отличник на БЧК”. Ивана Захариева се завръща към своята стара любов. Става член на Краеведските дружества на Враца и Мездра като започва да издирва материали и сведения за историята, традициите, обичаите и хората на своя роден край.

Тя издава книгите: „Село Зверино – бит и традиции в края на XIX и началото на ХХ в.”, „Нашият род”, „Народни умотворения село Зверино”, „80 години читалище „Факел” село Зверино“, „Църквите и паметниците на село Зверино”, „С музика в сърцето” и „130 години благотворително дружество Червен кръст във Враца и Врачанско”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук