Коледната украса в Монтана ще грейне на 2-ри декември

Коледната украса в Монтана ще грейне на 2-ри декември

Светлините на Коледната елха ще блеснат на 2ри декември, когато се честват 131 години от обявяването на градския статутна Монтана. Новото 10-метрово декоративно дърво, което е акцентът в обновената празнична украса на града, ще бъде богато украсено с червени и  златисти топки и звезди, като на върха ще грее най-ярката от тях. В подножието и ще има светеща шейна и елен.

Церемонията по запалването светлините на Коледната елха ще започне в 17:30 ч. на откритата сцена до нея. За 22-ри път тази традиция ще събере на пл. „Жеравица” малки и големи. Кулминация на концерта ще бъде огнено и светлинно шоу на група „Палячи”. За пръв път пред публика ще прозвучи новата песен на Нели Рангелова и вокално студио „Детски смях” към ЦПЛР-ОДК „Ние, врабчетата” – „Коледа”. В програмата, подготвена от Общинския куклен театър ще участват с тематични танцитри формации – “Dance Machine Crew”, “Gracia Dance” и „Финес”. Водещ ще бъде актьорът Симеон Тодоров.

В непосредствена близост до елхата е и Коледният базар. В него ще се предлагат коледни играчки и украса, ръчно изработени сурвачки, свещи, сувенири от дърво, както и мед, коледни сладкиши, домашни сладка, тахан и орехи с мед. За ценителите на вкусната храна са предвидени топла супа искара, пушени деликатеси и ръчен хляб, греяно вино и пунш.

На откритата сцена до елхата ежедневно от 15-и до 23-ти декември ще се изявяват над 1000 млади таланти. Цикълът от концерти е озаглавен „Коледно настроение”. Около 40 събития, вдъхновени от Рождество Христово, ще се състоят в Монтана.

Пълната програма на събитията в през декември в Монтана можете да видите тук.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук