Няколко коледни добрини от Северозапада

Няколко коледни добрини от Северозапада

Коледа мина, но се надяваме чудесата и добротата, които тя носи да не останат само за празниците, а да продължат да са с нас всеки ден. За да ви вдъхновим за добри дела събрахме кратка обобщаваща статия с добрини, които се случиха по празниците в Северозапада. Със сигурност не сме успели да обхванем всички коледни чудеса, но вярваме, че си струва всеки от нас да отдели време в деня си, за да направи света по-хубав за другите. Може да е с мила дума, жест или нещо друго, но ако имате възможността да направите друг човек щастлив – действате. Всички имаме нужда от това. А сега нека видим и нашата хронология на доброто:

Община Козлодуй зарадва самотно живеещи хора предколедно с благородна инициатива

Преди Бъдни вечер цели двадесет пенсионери, които живеят сами, бяха зарадвани с пълни торби с хранителни продукти. Инициативата е на общината, като в нея се включиха кметът и служители на местната администрация. Възрастните бяха изненадани и останаха щастливи от жеста и вниманието.

Домашен помощник от Бяла Слатина зарадва възрастни хора с домашни сладки

Всички сме чували за патронажната грижа за възрастни хора (моят дядо дори има такъв социален асистент). Дългото и скучно име на европейския проект, който финансира това, можете да видите в сайта на Община Бяла Слатина, но аз пък държа да спомена една друга мила част от публикацията там – домашен помощник от село Бърдарски геран, който обгрижва 11 възрастни хора, е решил да ги зарадва като им даде пакетчета с домашни сладки. Ето и какво казва за сайта на местната институция Ирина Радкова (домашният помощник): „Тази година някои от моите баби ще бъдат съвсем сами по празниците. С този скромен подарък изработен от мен, исках да ги зарадвам поне малко. Да им покажа, че те не са съвсем сами, и че някои мисли за тях. Нека през Новата година да бъдем здрави и да бъдем по – добри един към друг!”

Дарение за деца в център за настаняване от семеен тип в Белоградчик

Точно преди Коледа децата от центъра за настаняване от семеен тип в Балчик получиха подаръци от представител на две лизингови фирми в града. То е било на обща стойност от 800 лв. и е включвало подаръци, лакомства, играчки и спортни пособия.

Благотворителна инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества във Видин ще подпомогне деца и младежи в неравностойно положение

Последната новина от този кратък преглед идва от Видин където конкурс за коледни картички събираха благотворително средства, с които да купят книги и лакомства за децата настанени в услуги от резидентен тип в Община Видин. Картички си купиха много граждани, а представители на местната администрация дариха средства.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини