Концерт „Да помним маестро Валери Вачев” ще се състои във Враца

Концерт „Да помним маестро Валери Вачев” ще се състои във Враца

Концертът „Да помним маестро Валери Вачев”, посветен на незабравимия маестро, дългогодишен диригент и вдъхновител на Врачанската филхармония ще се състои във Враца. Всички присъстващи ще могат да чуят изпълняния под диригентката палка на ученик на Вачев – австралийският диригент Малкълм Юен.

Той е добре познат и обичан от публиката в града от успешните концерти, в които гостува на Симфониета – Враца в годините. Юен е музикален директор на Ирландския камерен ансамбъл и диригент в Дъблинската филхармония, като гастролира в Австралия, Англия и много европейски държави.

В програмата на 23-ти септември (петък) от 19:00 ч. в градската зала ще зазвучат П. Чайковски – увертюра-фантазия „Ромео и Жулиета”; В. Моцарт – Адажио и фуга в до минор KV 546; Й. Хайдн – Симфония № 45 „Прощална”.

Билетите за концерта „Да помним маестро Валери Вачев” са в продажба на касата в билетен център „Гъбката” (до хотел „Хемус”), тел. 0896718303 и 0899827060. Нова възможност за почитателите на Симфониета – Враца са абонаментните карти за сезон 2022/2023, които включват редица бонуси и предварителна информация за предстоящите концерти.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.