Краеведска конференция за Монтана ще се проведе онлайн

Краеведска конференция за Монтана ще се проведе онлайн

По повод 130-годишнината от обявяването на градския статут на Монтана екипът на регионална библиотека „Гео Милев” организира Трета регионална краеведска конференция на тема „Монтана – пред погледа на Балкана и ласката на Огоста”.

Заради въведените противоепидемични мерки, конференцията не може да се проведе присъствено, затова са направени видеозаписи, в които авторите представят резюме на докладите. На 25-и ноември видео материалите ще бъдат качени в YouTube канала на регионална библиотека „Гео Милев”.

Там можете да видите и картините на възпитаниците на студио „РениАрт” с ръководител Таня Василева, които рисуваха по темата на конференцията  „Монтана – пред погледа на Балкана и ласката на Огоста”. Творбите на младите художници са подредени във фоайето на библиотеката, където са показани и библиотечни материали от фонда на отдел „Краезнание”, които отразяват развитието на Монтана от древността до наши дни.

От библиотеката благодариха на всички участници в конференцията за авторските материали и лични проучвания, за неспирната енергия и всеотдайност, с които се включиха в инициативата, както и на възпитаниците на Студио „РениАрт” за вдъхновението, с което нарисуваха родния ни град.

Очаква се през 2022 г. Регионална библиотека „Гео Милев” ще издаде печатен сборник с пълния текст на докладите от конференцията.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини