Кулинарно състезание за ученици се проведе във Враца

Кулинарно състезание за ученици се проведе във Враца

На 29-и май (понеделник) Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца беше домакин на кулинарно състезание.

Готварски умения с тристепенно меню мериха три отбора – от страна на домакините, от ПГ „Алеко Константинов“ –  Мездра и от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Криводол.

Жури на приготвените ястия пилешко филе с гъбен сос и полента, бобена салата и милфьой бяха шеф Светла Иванова от първия сезон на Hell`s Kitchen Bulgaria, Цветомира Стоянова – ученичка от 12 „А“ клас и участник в последния сезон на предаването, и шеф Мартин Максимов – възпитаник на ПГТР – Враца.

Сред раздадените награди бяха за най-вкусно ястие, най-добро презентиране и за бързина на приготвяне.

Гости и учатници в конференцията, проведена докато отборите приготвяха своите ястия, бяха упрвителят на ОИЦ – Враца Цвети Иванова, представители на Дом на техниката – Враца, на Тъговско промишлена палата – Враца, на Център за кариерно ориентиране, Силвия Павлова – Директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Наградите и грамотите за участие бяха връчени на капитаните на отборите от Петя Долапчиева – зам.-кмет образование и здравеопазване и Милчо Стефанов – зам.-областен управител на област Враца.

Събитието имаше за цел да бъде отбелязана Европейската година на уменията 2023 г. чрез популяризиране сред широката общественост на възможностите за образование, обучение и придобиването на умения.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук