Културните събития във Враца, които можете да посетите тази седмица

Културните събития във Враца, които можете да посетите тази седмица

Втората седмица на месец март в град Враца ще е изпълнена с разнообразни културни събития, които да зарадват жителите и гостите на града. Има за всекиго по нещо – от най-малките до най-големите. Културната фиеста започва от днес (вторник) и ще продължи до събота с поне едно събитие на ден, с което може да разнообразите деня си. Ето и културният календар:

На 9-и март (вторник) можете да видите театралната постановка от Оскар Уайлд „Щастливият принц“ – начало 19:00 ч. в камерна зала на театъра.

На 10-и март (сряда) 10:00 ч. в РИМ – Враца ще бъде открита изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на Борис Ненов. По-късно през същия ден ще се проведе и поредното зимно четене РИМ – Враца, което ще се проведе в малката зала ХГ „Иван Фунев“. Темата ще бъде „Домашно бубарство и копринарство във Врачанско (края на XIX в. – началото на XX в.)” – Недка Димитрова

На 10-и март (сряда) можете да се насладите и на спектакъла „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо и Франка Раме, който ще се играе на камерна сцена в 19:00 ч.

На 12-и март (петък) Симфониета – Враца ще представи концерт под диригентството на Иван Илиев с гост-цигулар Галина Койчева. Той ще се проведе в залата на Читалище „Развитие” с начало 19:00 ч.

На 13-и март (събота) най-малките жители и гости на града ще могат да се насладят на пиесата „Тримата снежковци”. Тя ще започне в 10:30 ч. в куклената зала на театъра.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини