„Квартални войни” стартират във Видинско

„Квартални войни” стартират във Видинско
Designed by Freepik.com Background photo created by freepik - www.freepik.com

„Квартални войни”. Под този надслов във Видинско стартира кампания, приканваща към съревнование по естетичен вид на междублоково пространство или зелена площ.

Целта е хората, които живеят на територията на Община Видин, да бъдат провокирани и покажат личен пример как кварталът, междублоковото пространство или населеното място да станат по-приветливи, чисти и уютни. Затова инициативата има конкурсен характер. В срок до 25-и юни всички желаещи да се включат в нея, могат да осъществят своите идеи за преобразяване на околното пространство или пък да покажат колко добре се поддържа и в момента.

Възрастови и други ограничения няма, в инициативата са добре дошли участници от Видин и останалите населени места в общината, съобщават организаторите. Участието може да е индивидуално, могат да се включват също формални или неформални групи. 

Желаещите ще трябва да снимат избраното за промяна местенце, преди да го преобразят, и след това да съхранят в кадър постигнатото. И току-що оформени площи, но и вече поддържани могат да се включат в инициативата, сочи регламентът, а след изтичане на крайния срок комисия с представители от общината и Сдружение „Активно общество” ще се погрижи да провери на място предложенията.

Трите най-добри от тях в отделните категории ще бъдат наградени на специално събитие, организирано в Деня на река Дунав – 29-и юни.

„Участвайте в „кварталните войни” и станете победители. Със сигурност резултатите ще бъдат от полза за всички нас и за хубавия ни роден край”, призовават от общината.

По материала работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)


Още новини