„Квартални войни” стартират във Видинско

„Квартални войни” стартират във Видинско

„Квартални войни”. Под този надслов във Видинско стартира кампания, приканваща към съревнование по естетичен вид на междублоково пространство или зелена площ.

Целта е хората, които живеят на територията на Община Видин, да бъдат провокирани и покажат личен пример как кварталът, междублоковото пространство или населеното място да станат по-приветливи, чисти и уютни. Затова инициативата има конкурсен характер. В срок до 25-и юни всички желаещи да се включат в нея, могат да осъществят своите идеи за преобразяване на околното пространство или пък да покажат колко добре се поддържа и в момента.

Възрастови и други ограничения няма, в инициативата са добре дошли участници от Видин и останалите населени места в общината, съобщават организаторите. Участието може да е индивидуално, могат да се включват също формални или неформални групи. 

Желаещите ще трябва да снимат избраното за промяна местенце, преди да го преобразят, и след това да съхранят в кадър постигнатото. И току-що оформени площи, но и вече поддържани могат да се включат в инициативата, сочи регламентът, а след изтичане на крайния срок комисия с представители от общината и Сдружение „Активно общество” ще се погрижи да провери на място предложенията.

Трите най-добри от тях в отделните категории ще бъдат наградени на специално събитие, организирано в Деня на река Дунав – 29-и юни.

„Участвайте в „кварталните войни” и станете победители. Със сигурност резултатите ще бъдат от полза за всички нас и за хубавия ни роден край”, призовават от общината.

По материала работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини