Легендите оживяват

Преданията гласят, че в древни времена тези земи, наред с хората, били населявани от магически създания – полубогове, змейове, хали, самодиви, вещици, орисници, орки, таласъми, джуджета и великани. В резултат от природни катаклизми, противоборства и разрушителни магии, те постепенно били заличени от лицето на земята, но свидетелства за тяхното присъствие се откриват и днес – както в причудливите форми на редица природни феномени, така и множество загадъчни легенди, които още се предават от уста на уста от местните хора.

Запленен от тези легенди, американският милиардер Ричард Брейнс е обсебен от идеята да открие доказателства за съществуването на магическите същества, вярвайки че в тях се крие тайната към вечен живот. След години неуморни проучвания, щедро финансирани от фондацията Брейнс, неговият екип идентифицира пет региона, които разкриват доказателства за присъствието на митичните създания, а именно: Исландия, Йелоустон (САЩ), Египет, районът на Бакалското езеро и трансграничния регион на България и Сърбия. За детайлното проучване на тези райони се сформират експедиции, съставени от местни независими изследователи, които да посетят и проучат избрани локации в определените региони и да открият доказателства за съществуването на митичните същества.

Картата на изследвания регион е специално изготвена от мозъчния тръст на Фондацията. Запазването на секретността на Мисията е от изключителна важност и затова с копие от картата разполага единствено водачът на групата. Участниците в експедицията не знаят предварително маршрута, по който ще минат, а целта им е да предоставят на Брейнс изчерпателни сведения за находките си. Изследователите могат да ползват всякакви средства като особени ценни за експедицията са снимки, рисунки, легенди, исторически разкази и т. н. Информацията от всеки участник трябва да бъде обобщена под формата на пътепис.

© Национален туристически клъстер Българският пътеводител”

Източник: questour-project.eu

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук