„Лов на истории” се завръща за 3 март

„Лов на истории” се завръща за 3 март

Забавната и увлекателна игра „Лов на истории” за втора поредна година ще предизвика ученици от 7. до 12. клас да се включат в инициативата, организирана от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца във връзка с отбелязването на националния празник на България – 3 март.

Нови три истории ще отведат участниците на истинско приключение из град Враца, в което по нестандартен начин ще научат интересни факти, свързани с Освобождението. Играта е отборна и не е със състезателен характер. Всички участници, които успеят да се справят със загадките, подготвени от библиотечните специалисти, и стигнат до края на играта, са победители.

А докато са по следите на историята от родния край, самите участници ще създават история – тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават по време на „лова”.

Как да участвате?

Съберете отбор от 3-ма участници и попълнете онлайн формуляра, който ще намерите тук.

Преди това измислете име на отбора и девиз (мото), изберете си капитан. Посочете и телефон с инсталиран на него Viber, необходим за получаване на инструкции. Помнете, че можете да изполвате целия арсенал на интернет, както и помощ от ментор (вашият учител) или библиотекар.

Как се играе?

На 1-ви март (вторник) даваме старт на играта. Тогава ще получите следата, която ще ви отведе към първата история, а до петък вие имате време да „уловите” и другите две истории. За да продължите напред, трябва да отговорите на три въпроса, свързани със съответната история, като вие избирате как – със снимка, кратко видео, презентация, рисунка или както ви подсказва въображението.

Играта приключва на 4-ти март (петък) в 18:00 ч. За край се счита изпратен отговор на въпросите от последната история, а до 10-и март ще трябва по интересен начин да разкажете историята на търсенето, било то във видео, презентация или кратък разказ.

Награди?

Освен удоволствието от играта, всеки участник ще получи и подарък от библиотеката.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини