„Маратон на четенето” очаква тийнейджърите от Враца

„Маратон на четенето” очаква тийнейджърите от Враца

Инициативата „Маратон на четенето” се провежда за 16-а поредна година в периода от 02.04 (Международният ден на детската книга) до 23.04 (Международният ден на книгата и авторското право).

Целта и е да се насърчи четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура.

Кой и как може да участва?

Тазгодишното издание ще бъде изцяло в онлайн формат, като в играта могат да се включат всички на възраст от 10 до 19 години.

Единствено условие за участие е изпълнените предизвикателства да бъдат публикувани в Instagram профилите на участниците с хаштаг #ВБиблиотекатаСъм или да ни ги изпратят на е-мейл: libvratsa@libvratsa.org, като впоследствие ще бъдат публикувани в Instagram профила на библиотеката. Всички, които изпълнят 14-те предизвикателства, ще получат различни книжни аксесоари като награда.

В рамките на Маратона на четенето 2021 г. Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще поднови автоматично регистрациите за още една година на всички свои читатели до 18-годишна възраст.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини