Маратонът на четенето във Враца започва със събитие с Вал Стоева

Маратонът на четенето във Враца започва със събитие с Вал Стоева

По повод Международния ден на детската книга регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и „Аз чета” представят Вал Стоева и нейната книга „Бисерче вълшебно”.

Тя е основателят на сайта detskiknigi.com е 17-ият гост в кампанията #ВкъщиСъмИЧета.

Срещата ще започне в 13:30 ч. на 2-ри април (петък), когато ще бъде поставено началото и на 16-ия Маратон на четенето 2021, като събитието ще се излъчва на живот на facebook страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, като за стрийминга ще се погрижи екипът на azcheta.com.

За госта:

Вал Стоева е главен редактор на сайта „Детски книги” и председател на съвета на фондация „Детски книги”. Пряко координира кампании като „Читателска щафета” и наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“, като същевременно радост носи званието „Посланик на библиотеките”, връчено и от Българската библиотечно-информационна асоциация.

От малка обича книгите и с помощта на баба си започва да чете още на 4-годишна възраст, а до първи клас вече е прочела цялата семейна библиотека с детски книжки. Интересното е, че и до днес все тя ги предпочита пред сериозни произведения.

Целта на Вал Стоева е да покаже на деца, че четенето е полезно и забавно. Нейното желание е колкото се може по-скоро българските читатели да имат безпроблемен достъп до модерните книги чрез библиотеките, а четенето и грамотността да бъдат на почит в обществото.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук