Математическата гимназия във Враца отбеляза патронния си празник и Деня на ученическото самоуправление

Математическата гимназия във Враца отбеляза патронния си празник и Деня на ученическото самоуправление

На тържествена церемония профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов” отбеляза своя патронен празник с празнична програма и концерт на учениците на гимназията.

На събитието присъстваха още представители на oбществения съвет и училищното настоятелство, експерти от РУО – Враца, бивши и настоящи учители на учебното заведение и родители.

Грамоти за постигнати високи резултати на национални и международни олимпиади и състезания в различни направления получиха близо 90 ученика от ППМГ „Акад. Иван Ценов”. Наградените ученици са от 5. до 12. клас.

Те са участвали в международни конкурси и национални състезания по математика, физика, информационни технологии, STEM науки, чужди езици, природни науки и музика.

Голяма част от тях са завоювали призови места в няколко различни направления. Отличията бяха връчени на официална церемония, която се състоя в спортната зала на гимназията.

Междувременно ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца отбеляза Деня на ученическото самоуправление на 9-и май.

Задачата да управлява гимназията, заедно с директора г-жа Татяна Василева, се падна на Моника Младенова от 8. в клас. Други две ученички – Цвети Ангелова от 9. в клас и Марая Любенова от 5. б клас, активно подпомагаха дейността на г-жа Наталия Василева – зам.-директор по учебната дейност. Рамо до рамо с педагогическия съветник Лорита Иларионова работи Никола Асенов от 9. б клас. Над 10 ученика пък се нагърбиха с нелеката задача да преподават в часовете вместо своите учители. Виктория Данова от 10. г клас, която е председател на Ученическия съвет в ППМГ, се включи в Деня на отворените врати на Регионално управление на образованието – Враца. Тя имаше възможността да заеме поста на началник на управлението.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.