МФФ „Синия Дунав” 2021

МФФ „Синия Дунав” 2021

За втора поредна година Международен фолклорен фестивал „Синия Дунав” ще обедини пъстротата на българския фолклор и народно творчество с участието на международни фолклорни групи, представени чрез танц, песен и мелодия от самодейни състави, уникална концертна програма и народни игри, творчески работилници за малки и големи, хоротека, търговски и изложбени площи и активности.

В рамките на фестивала ще бъде представен базар с голямо разнообразие от ръчно изработени сувенири, бижута, предмети за домакинството и други – всички те обединени от любовта на творците към българската шевица и традиция. Няма да пропуснем фермерските и занаятчийски продукти, местни мандри, земеделски производители и винари.

На 3-ти, 4-ти и 5-и септември в град Видин ще се проведе второто издание на МФФ „Синия Дунав”.

Събитието ще се превърне в една от културните прояви с международен мащаб и особена национална значимост, които ни помагат да съхраним своя национален облик чрез нашия фолклор.

МФФ „Синия дунав” има за цел да събере на едно място представители на различни култури от поречието на река Дунав, а мисията му е да ги обедини чрез голямата им любов към фолклора.

Очакваме ви пред сцената на художествена галерия „Никола Петров”!

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини