Младеж от Враца стана шампион на България на Държавното първенство по бокс за ученици

Младеж от Враца стана шампион на България на Държавното първенство по бокс за ученици

Талантливият врачанин Георги Костадинов – възпитаникът на треньора Пейчо Багдатов и врачанския “All Stars Boxing Club” спечели златото в категория до 80 кг и стана шампион на България на Държавното първенство по бокс за ученици. Състезанието се проведе до 7-и до 11-и ноември (от вторник до неделя).

В оспорван мач за златото Костадинов демонстрира своята техничност и успя да завоюва победата. Бронзов медал спечели Георги Ячев от боксов клуб „Спарта Монтана“ в последния за 2023 г. Държавен лично-отборен шампионат по бокс за ученици между 12 и 14 години.

боксьори

Участие в първенството взеха 211 състезатели от 48 клуба в страната. БК „Спарта Монтана“ се включи с 5-ма боксьори. Георги Ячев се окичи с бронзовото отличие в категория до 52 кг. Съотборниците му Цветомир Петров , в категория до 57 кг и Красимир Емануилов, при категория до 46 кг се наредиха на пета позиция.

Останалите двама възпитаници на Доброслав Добрев – Стиван Денев (категория до 52 кг) и дебютантът Светлин Иванов (категория до 90 кг) отпаднаха още в първия кръг на турнира.

Следващото предизвикателство за монтанските боксьори ще е традиционният клубен турнир, който ще се проведе на 2-ри декември (събота) в залата на БК „Спарта Монтана“. За 16-и декември (събота) от 11:00 ч. в хотел „Житомир“ е предвидена годишната церемония „Боксьор на годината – 2023“. Събитието съвпада и с 9 години от основаването на спортен клуб „Спарта“.

От управата на клуба канят всички настоящи и бивши състезатели, роднини, приятели и симпатизанти да присъстват на церемонията.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук