Младежки дом – Монтана с конкурс за мартеница „Мартеничковчета”

Младежки дом – Монтана с конкурс за мартеница  „Мартеничковчета”

Младежки дом – Монтана организира конкурс за изработка на мартеница, който носи засуканото име „Мартеничковчета”. Право на участие имат ученици от I до VIII клас, като те ще бъдат разпределени в две възрастови групи – I-IV и V-VIII клас. Всеки участник сам избира вида, техниката и материалите за изработването на мартеницата. Задължително условие  е  да е в някои от традиционните за нея цветове.

Готовите творения могат да бъдат донесени на място в сградата на Младежкия дом или изпратени по пощата на адрес: 3400 Монтана, бул. „Трети март” №98, Общински младежки дом. Заедно с тях авторите трябва да посочат следните данни: три имена, възраст, населено място, училище,  клас, телефон и e–mail  за контакт.

Крайният  срок за участие е до 23-ти февруари. Участниците  могат да се представят с до два броя изработени мартеници. Майсторството им ще бъде оценено от жури, което ще селектира и определи най-интересните и уникални от тях. Отличените мартеници ще бъдат включени в изложба, която ще е подредена във фоайето на Младежкия дом и виртуално във facebook страницата на Общински младежки дом – Монтана.

1-ви март е един от любимите празници на малки и големи. На този ден всеки се окичва с мартеници за добруване, здраве и берекет. Целта на конкурса е чрез изработването на мартеници участниците да се запознаят с българските традиции, за да се съхранят във времето и да се предават на поколенията. Затова и мотото,  което са избрали организаторите, е „Да съхраним българските традиции”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини