Младежки център – Враца – домът на младите

Младежки център – Враца – домът на младите

Младежкият център във Враца не е като повечето подобни места. Той е ремонтиран, приветлив, цветен, с пространство за готвене, танци, филмови прожекции, игри, фитнес, хотелска част – т. е. пространство, където младите се чувстват на мястотото си и сред свои хора. Да стане такова и да го припознаят тийнейджърите във Враца огромна заслуга има не особено големия, но за сметка на това мотивирания екип от специалисти и доброволци.

С тях на центъра разговаряхме за всичко – от агресията в училище, какво я предизвикава и предотвратява, през това как да върнеш дете, застрашено от изпадане от училище до далеч по-ведри теми като организирането на вечери на настолните игри. Няма да пропуснем грижата за природата и съживяването на изгубени обществени пространства и превръщането им в тийн зони.

Призни: Ако искаш да научиш цялата история и какво още правят за младежите във Враца и региона, за бъдещите проекти на екипа на Младежкия център и доброволците.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като Експерт Комуникации в редица екооорганизации. Вярва, че да се опазят природните ни богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а затова е необходимо общуване и по-ефективна комуникация с по-широк кръг от хора. Корените й все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. В Призни се надява да намери вдъхновение за промяна, надява се сайтът да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, техния дом, работно място, градината, гората и планината до нас.


Още новини