Младите хандбалисти на ХК Локомотив (Мездра) са втори в България за Купа „България – БФХ”

Младите хандбалисти на ХК Локомотив (Мездра) са втори в България за Купа „България – БФХ”

В Северозапада имаме и спортни успехи като повод за радост, а новината идва заради успех в хандбала – младежите до 19 г. от състава на ХК Локомотив (Мездра) се окичиха със сребърните медали от националната Купа „България – БФХ”, предаде dnews.bg.

Водени от своя треньор Евгени Йоловски, младежите записаха едно от най-високите класирания в клубната история. Приятният вкус на победата беше допълнен от факта, че отборът домакинстваше турнира в „Арена Вършец” и имаше подкрепата на местната общност.

За този резултат, който е почти без аналог в близо 60-годишната история на хандбал в града се стигна след две победи в групите, които гарантираха на момчетата от „Локомотив” спор за медалите в турнира. На полуфинала те се изправиха пред един от основните фаворити за трофея – „Фрегата” (Бургас), но в последния мач отстъпиха с малко (25:28) от Локомотив ГО и по този начин пропуснаха да нарушат тригодишната доминация на тима от Горна Оряховица в турнира. Освен това Божидар Симеонов от отбора на младежите получи награда за най-добър защитник на турнира.

Ето какво споделиха и от отбора:

„Приехме да бъдем домакини на тези държавни финали, за да покажем на всички хандбални ръководители у нас, съдии, треньори и официални лица, че нашият спорт се практикува не по-лошо и извън големите областни градове, заяви след турнира председателят на ХК Локомотив (Мездра) инж. Георги Валентинов. В тях се срещнаха 6-те най-добри отбора в страната при М19, за да премерят сили за Купа „България-БФХ”.

Тук е мястото да благодаря на делегата на БФХ Иван Башев и на съдийските двойки Светослав Йовчев/Звезделин Йончев и Теодор Илиев/Евелина Методиева. За това, че показаха на цялата хандбална общност, че в България има достойни съдии, колкото и малко да са те!

Да благодаря на треньора Евгени Йоловски и всички наши състезатели, че показаха мъжество, увереност и че са големи, ама много големи мъже! Казвам това, въпреки че ние загубихме финала, но големия печеливш, се оказа Българският хандбал. Защото Мездра показа, че когато има постоянство, добра подготовка и липса на режисирани спектакли – нещата се получават. Успех, Локо (Мездра)! Обичам ви, момчета!”

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.