Модернизират учебния център за спасители в Монтана

Модернизират учебния център за спасители в Монтана

Започна модернизацията на тренировъчния комплекс за подготовка на спасители в Монтана. Ще бъдат изградени три нови тренировъчни полигона за подготовка и квалификация на служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” от страната и чужбина. Стойността на проекта е 700 000 лв.

Учебният център в Монтана е един от първите в страната. След разширението и модернизацията, тук, в условия най-близки до реалните, ще се подготвят кадри за действия при химическа , биологична, радиационна и ядрена защита.

Ще бъде изградена магистрална отсечка с дължина 2500 м, където ще се разиграват сценарии за тежки автомобилни катастрофи. Ще има повече възможности за обучение на повече служители и по-добра практическа натренираност на спасители, пожарникари, доброволци и от единната спасителна система. Курсистите ще се подготвят в условия близки до тези в останалите европейски страни.

Центърът  за подготовка на спасители в Монтана е открит през 2004 г. и досега там първоначална подготовка са получили над 40 хил. служители на пожарната, жандармерията и общините.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини