Наближава 14-о издание на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

Наближава 14-о издание на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

Монтана кани млади таланти да се надпяват, надсвирват и надиграват в 14-ото  издание на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. Той ще се проведе на 18-и и 19-и юни  в областния град. Организатор е Общински младежки дом – Монтана в партньорство със сдружение „Младежки порив за бъдещето”  и  школа по български народни танци „Стоянови”. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Монтана Златко Живков.

Право на участие в него имат деца на възраст от 4 до 19 години, ученици от държавни и общински училища, възпитаници на читалища, ОДК, ЦРД, Младежки домове и други организации за неформално образование, студенти от АМТИИ град Пловдив и ВУЗ с музикални специалности на възраст от 19 до 30 години.

Разделите, в които ще се състезават участниците са „Народно пеене”, „Хореография”; „Инструменталисти” и „Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”.

Заявки за участие се приемат най-късно до 31-ви май на имейла на конкурса: napevi_severozapad@abv.bg или на пощенския адрес на Младежкия дом : 3400 Монтана, бул. „Трети март” №98.

Традиционно  в рамките на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” се провежда и видеоконкурс за народни песни и хореография. В него могат да се включат български деца, живеещи в чужбина. Тук крайният срок за получаване на заявките и клиповете с изпълненията е 10 юни 2022г.

Подробна информация – статут, заявка за участие, приложения с песни и декларацията, която е във връзка с Европейските изисквания за защита на личните данни могат да бъдат изтеглени от сайта на Младежкия дом в раздел „Дейности”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини