Национален проект „Аз съм Българка!” ще бъде открит в Монтана

Национален проект „Аз съм Българка!” ще бъде открит в Монтана

Национален проект „Аз съм Българка!” – III част ще бъде представен в Монтана по време на национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”.

На 18-и юни по време на национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“ организиран от Общински младежки дом – Монтана, официално ще бъде представена третата част от проекта във фотоизложба на габровския фотограф Радослав Първанов.

Акцентът в това представяне ще е родената в Монтана Хелия Иванова, фолклорен модел в III и IV част на национален проект „Аз съм Българка!”.

Уникалната българска колекция цветни фотоси добавя сюжети, заснети в розобер край Казанлък, Враца, меандрите на река Арда, язовир Въча, капански чудеса, карловски розобер, пещера Проходна, Видин, Оряхово, добруджанска жътва, нос Калиакра, къщите на старо Карлово, Лафчиевата къща в Дряново, Троян, Котел, изворът на Белоногата, Мезек, месенето на хляб, низането на тютюн, Кюстендил, параклис „Св. Йоан Летни”, Сандански, село Лиляново, водопад Попиналъка, Благоевград, Стобски пирамиди, Рилски манастир, Лещен, Ковачевица, Вазовата екопътека, Паталеница, Българскипоети, Боженци и село Бръшлян.

Официалното представяне на идеята в Монтана ще бъде посветено и на Еньовден – деня на билките в България. Като откриването на представителната фотоизложба ще се състои в Общински младежки дом – Монтана след края на конкурсната програма и преди началото на награждаването на конкурса „Напеви от Северозапада”.

Прекрасна възможност да се потопите в една различна българска атмосфера и да видите красотата на заобикалящата ни родна история под различен ъгъл.

Повече за Национален проект „Аз съм Българка!” – III чсат може да научите тук, а трейлърът към филма – тук.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини