Национални знамена ще красят Монтана по случай Деня на Независимостта

Национални знамена ще красят Монтана по случай Деня на Независимостта

С празнично шествие по ул. „22 септември“ в Монтана ще започне честването на Деня на Независимостта. Мажоретният състав към Общински младежки дом, духовият оркестър „Дико Илиев“ и Представителният танцов ансамбъл „Пъстрина“ към НЧ „Разум – 1883“ ще тръгнат с марш в 10:15 ч. от пресечната точка ул. „Неофит Рилски“ с улицата, назована на бележитата дата. Дефилето ще премине по цялото и протежение и ще стигне до откритата сцена на пл. „Жеравица“.

Национални знаменца ще украсят всяка от портите на домовете, разположени по ул. „22 септември“. Очаква се обитателите им да излязат и да приветстват шествието с флагчетата.

С изпълненията на духовия оркестър под диригентството на Пламен Крумов в 10:30 ч. ще започне празничният концерт. В програмата са включени емблематични творби като марша „Родина“ на Николай Братанов, както и Дико-Илиевите „Лудо младо“ и „Дунавско хоро“. Ансамбъл „Пъстрина“ ще представи четири от най-хубавите си композиции „Северняшки танц“, „Танци от видинско“, „Лазарки“ и „Шопски вихри“. Между тях солисти на народен хор „Пъстренец“ ще изпълнят любими народни песни.

При дъждовно време концертът, посветен 135 г. от обявяването на Независимостта на България, ще се проведе в Младежкия дом.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук