Нефестивалът „Козе мляко“: свързаност с природата при хранене, учене и творчество

Нефестивалът „Козе мляко“: свързаност с природата при хранене, учене и творчество

През почивните дни (от 24-ти до 26-и май) Горна Бела речка посрещна любителите на чистата храна, качественото образование и изкуство.

Екипът ни беше там – опита от всичко и се потопи в атмосферата на селото, сгушено в планината. На събор като на събор. За тези, които не знаят, на събор събираш семейството и приятелите, вратите са отворени и за случайни и неслучайни хора и посетители. Идват хора от близо и далеч и винаги е повод за много радост, а понякога и малко сълзи.

Фестивалът носи името на най-многобройните едно време обитатели в Горна Бела речка – козите. За събора „Козе мляко“ вече ви разказахме – неговата история започва преди 20 години. Козите вече ги няма, но „където е текло, пак ще тече“, сигурна е Мариана Асенова, един от създателите и организаторите на фестивала.

А ние сме убедени в силата на мястото и в упоритостта на хората, които ще върнат не само козите, но и живота в тези села.

Потопете се в атмосферата на Горна Бела речка, вкусовете и ароматите не можем да ви разкажем, но можем да ви покажем какво видяхме ние.

По материала работи: Нели Найденова

 

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук