Община Козлодуй стартира конкурс по повод годишнината от рождението на Ботев

Община Козлодуй стартира конкурс по повод годишнината от рождението на Ботев

Община Козлодуй организира конкурс по повод 173 години от рождението на легендарния поет и революционер Христо Ботев. Новината е обявена на сайта на общината и се провежда за четвърта поредна година. Ето какво споделят и от местната администрация:

„Общински литературен конкурс на тема „Ботевият път към безсмъртието” е за написване на есе. Право на участие имат деца и младежи от 14 до 19 годишна възраст и лица над 19 годишна възраст. Конкурсните текстове трябва да са с максимален обем 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта. Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Основното изискване е текстът да бъде авторски. Ще се толерират кандидати с високо ниво на езикова култура и ще се поощрява оригиналността на представените идеи.”

Срокът за изпращане на творби е до края на месец април, а победителите ще бъдат обявени през май. Произведенията да се изпращат на адреса на Община Козлодуй (гр. Козлодуй, 3320, ул. „Христо Ботев” № 13) или по електронна поща dhd.obshtina.kozloduy@gmail.com.

Желаем успех на всички участници и вярваме, че ще видим уникални произведения на призовите места!

Относно автора

Добри Иванов


Още новини