Община Козлодуй стартира конкурс за Международния ден за безопасен интернет

Община Козлодуй стартира конкурс за Международния ден за безопасен интернет

Местната власт в Козлодуй организира нов интересен конкурс, който този път е посветен на Международния ден за безопасен интернет – 9-и февруари. Общинският конкурс носи името „От теб з@виси” и е за мултимедийни презентации и видеа. Целта на инициативата им е да дадат поле за изява на учениците, които да обменят опит и идеи за това как да се намали онлайн агресията в социалните мрежи. Според статистиката всяко четвърто дете у нас е жертва на онлайн тормоз. Участниците в конкурса ще трябва да разгледат и как може да се реагира и противодейства на агресията онлайн.

Самият конкурс е отворен за участие за всички ученици от 5-и до 8-и клас на територията на общината. Ето и изискванията за мултимедийните проекти:

  • Да представят ясно и конкретно целта на темата;
  • Да са естетически и технически оформени съобразно тематичното направление на конкурса;
  • Проектите могат да бъдат представени като обикновено слайдшоу в Power Point или като мултимедия, включваща самостоятелно видео;
  • Изискване за формат на видеата: MP4, MOV, AVI и обем до 1 GB;
  • Мултимедийните проекти да имат времетраене до 10 мин., но не по-кратки от 5 мин.

Участниците задължително посочват двете си имена, училище, клас, телефон и e-mail. Крайният срок за изпращане на мултимедийните проекти за предварителна селекция е не по-късно от 05.02.2021 г. на пощенски адрес: 3220 гр. Козлодуй, Община Козлодуй, ул. „Христо Ботев” №13, Виолета Маркова на CD или на email: dhd.obshtina.kozloduy@gmail.com.

Критериите за оценка и други подробности за конкурса можете да видите на сайта на Община Козлодуй.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини