Община Мездра стартира традиционните конкурси, посветени на Международния ден на жената

Община Мездра стартира традиционните конкурси, посветени на Международния ден на жената

Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните конкурси: „Жената – майка и любима” – за поезия, и „Жените в изкуството” – за произведения на изобразителното изкуство, посветени на Международния ден на жената – 8-и март.

Право на участие в тях (с до 3 броя произведения) имат всички авторки от община Мездра, навършили 18 години.

Конкурсите са явни. Творбите се приемат в община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев” №27), стая 304, Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности”.

Краен срок за предаване на произведенията: 18 февруари 2022 г. – за стихове и 25 февруари 2022 г. – за произведения на изобразителното изкуство (малък формат, оформени и рамкирани).

Отчитането на двата конкурса ще стане на 7 март 2022 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Заседателната зала на община Мездра, където ще бъде открита изложба и ще прозвучи рецитал на участничките.

Отличените авторки ще получат награди.

Поради пандемичната обстановка в страната са възможни промени при провеждане на финалния етап на конкурсите. При невъзможност да се осъществи награждаването в присъствена форма, организаторите ще се свържат с победителите, за да си получат наградите.

За допълнителна информация: тел. 0885 98 32 83 – Светла Дамяновска.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини