Община Монтана предлага подмяна на стари отоплителни уреди

Община Монтана предлага подмяна на стари отоплителни уреди

В община Монтана ще бъдат подменени старите отоплителните уреди на дърва и въглища на 478 домакинства. Към настоящия момент са кандидатствали и са класирани 190 домакинства, които през месец септември ще получат новите си по-екологични уреди.

Стартира вторият прием на документи по Основната схема от кампанията за подмяна на стари отоплителни уреди с с нови по-екологични отоплителни уреди на газ и пелети по Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”.

Кампанията обхваща:

Първа зона обхваща жилищните адреси заключени между посочените по-долу гранични улици и булеварди на зоната за интервенция в централна градска част: бул. „Парта” от кръстовището с бул. „Христо Ботев” до кръстовището с ул. Княз Александър Батенберг (само адресите с нечетни номера); ул. „Княз Александър Батенберг” от кръстовището с бул. „Парта до кръстовището” с ул. „Странджа” (само адресите с четни номера); ул. „Странджа” от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” до кръстовището с ул. „Панайот Хитов” (само адресите с нечетни номера); ул. „Панайот Хитов” от кръстовището с ул. „Странджа” до кръстовището с ул. „Иван Аврамов” (само адресите с четни номера); ул. „Иван Аврамов” от кръстовището с ул. „Панайот Хитов” до кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” (само адресите с четни номера); ул. „Княз Александър Батенберг” от кръстовището с ул. „Иван Аврамов” до кръстовището с ул. „22-ри септември” (само адресите с нечетни номера); ул. „22-ри септември” от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” до кръстовището с бул. „3-ти март” (само адресите с четни номера). ул. „Св. Климент Охридски” от кръстовището с бул. „3-ти март” до кръстовището с бул. „Христо Ботев” (само адресите с четни номера); бул. „Христо Ботев” от кръстовището с ул. „Св. Климент Охридски” до кръстовището с бул. „Парта” (само адресите с четни номера); бул. „3-ти март” от кръстовището с ул. „22-ри септември” до кръстовището с ул. „Св. Климент Охридски”.

Втора зона, обхваща всички жилищни адреси в ж.к. Изгрев.

Крайният срок за попълване и предаване на формуляр от желаещите нов уред е   10-и септевмри 2021 г.

Документите за кандидадстване може да намерите тук.

Относно автора

Мария Костодинова


Още новини