Община Враца купува лаптопи за ученици от дом за деца, лишени от родителска грижа

Община Враца купува лаптопи за ученици от дом за деца, лишени от родителска грижа

След като съвсем скоро министърът на образованието Красимир Вълчев сподели, че между 35 000 и 40 000 ученици няма да имат възможност да се включат в дистанционно обучение заради липса на устройства, се появи една друга далеч по-позитивна новина. А тя е, че Община Враца ще осигури технически средства за учащите деца и младежи от социални услуги в областния център.

Подкрепата представлява общо 20 преносими компютъра, 4 принтера и 4 рутера. Всички те са предназначени за деца и младежи от социални услуги по проект Целева програма за подпомагане на образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейности от резидентен тип и Дом за деца, лишени от родителска грижа от 1-ви до 12-и клас „Асен Златаров”. Общата стойност на проекта е малко над 15 00 лв.

Ето какво споделят и от общината на сайта си:

„С подкрепата за усвояване на учебния материал ще се повишат шансовете им за успешно завършване на учебната година, преминаване в следваща форма на обучение, а за някои от тях – възможност за придобиване на степен на образование, професионална квалификация и подобрени шансове за реализация на пазара на труда и скъсяване на прехода от училище към работното място. По този начин ще се създаде подходяща среда за протичане на учебния процес, като предпоставка за успешната им социална и образователна интеграция.”

Благодарение на осигурените технически средства 20 ученици ще имат възможност да се включат активно и ангажирано в дистанционното обучение.

Относно автора

Добри Иванов