Общините Монтана, Видин и АЕЦ „Козлодуй” се включиха в инициативата „Мениджър за един ден”

Общините Монтана, Видин и АЕЦ „Козлодуй” се включиха в инициативата „Мениджър за един ден”

В община Монтана

Гимназисти от пет средни училища в  Монтана се включиха в инициативата на  Джуниър ачийвмънт и станаха мениджъри за един ден. Прие ги областният управител и според предпочитанията им, като за няколко часа те станаха част от екипа на администрацията.

Работният ден на младите администратори започна в 10:00 ч., като преди да влязат в кабинетите на служителите в областната управа, те преминаха кратък инструктаж по безопасност на труда и подписаха „трудови договори”.

В община Видин

Местната институция бе сред домакините на юбилейното издание на мащабната инициатива „Мениджър за един ден”, която се провежда за 20-и път. Тази година събитието премина под надслов „Силата на един екип”.

Във вторник сутринта 11-окласниците Светослав Каменов и Симона Петрова  и 10-окласничката Вивиан Петрова бяха посрещнати в община Видин от кмета д-р Цветан Ценков. Кметският стол за един ден зае Светослав. В ролята на заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика влезе Вивиан, а симона се запозна с отговорностите на заместник-кмета по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева.

Към края на работния ден младите мениджъри получиха сертификати за участие в инициативата. Събитието „Мениджър за един ден” дава възможност на ученици и студенти да се запознаят с част от ръководния екип и да надникнат в ежедневния работен процес на институции, организации и компании.

В АЕЦ „Козлодуй”

Ръководните позиции в АЕЦ „Козлодуй” бяха поверени на 10 ученици по време на 20-о издание на инициативата „Мениджър за един ден”.

С включването си в проявата, чието мото през 2022 г. е „Силата на един екип”, младите хора се убедиха, че зад успехите на най-голямата електропроизводствена компания на България стои отличната координация на добре сработения колектив от висококвалифицирани и мотивирани експерти.

В ролята на мениджъри в атомната електроцентрала за един ден бяха ученици от Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов” – Козлодуй и възпитаници на козлодуйското средно училище „Христо Ботев”.

Те споделиха отговорностите и напрегнатия ритъм в ежедневието на ръководителите на атомната централа, видяха динамиката в работата на индустриално предприятие от такъв мащаб, придобиха нови знания и умения.

В работния им график бяха включени конкретни дейности, специфични за съответните позиции, както и тренинг за развитие на мениджърски умения. Гимназистите имаха възможност да се запознаят със стипендиантската и стажантската програма на АЕЦ „Козлодуй”, чиято цел е да осигури подкрепа за ученици и студенти в пътя им към кариера в ядрената енергетика.

Те посетиха и важни обекти на площадката – командната и машинната зала на 6-и блок и откритата разпределителна уредба.

В края на деня младежите си тръгнаха със специални сертификати за своето участие в инициативата „Мениджър за един ден”, заредени с много положителни емоции и с вдъхновението от нагледния пример за професионална реализация и успешно кариерно развитие в атомната централа.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини