Обявиха конкурса за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие” с нов регламент

Обявиха конкурса за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие” с нов регламент

Община Монтана обявява Международния конкурс за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие”. Според променения му регламент, конкурсът има конкретна тема и се провежда на два етапа.

Темата на творческото състезание през 2022 г. е „Музикалните инструменти”. Тъй като конкурсът е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”, организаторите ще се радват младите художници да посветят творбите си именно на духовата музика.

Конкурсът, чиито наслов се превежда на чужди езици „Музиката и танците на моя народ“, ще се проведе на два етапа. До 30 март 2022 г. участниците трябва да изпратят качествени дигитални снимки на своите творбина имейл: art.contest.montana@gmail.com. Те ще бъдат публикувани на страницата на конкурса във facebook. Професионално жури ще оцени детските творби, изпратени за онлайн етапа на конкурса, и ще класира 200-те най-добри. Номинираните ще се състезават на заключителния етап. До 30 април 2022 г. те трябва даизпратят оригиналите на творбите си до адреса на oбщина Монтана (ул. „Извора” 1, 3400 Монтана). Сред тях ще бъдат определени победителите в двете възрастовите групи (от 7 до 11 г. и от 12 до 15 г.).

Наградите на класираните на челните места участници в конкурса за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие” ще се връчат в тържествена обстановка при откриването на празниците на духовите оркестри „Дико Илиев” в средата на юли.

Победителите ще получат статуетката на празниците, грамота и предметна награда, а подгласниците им – грамота и предметна награда. Отличените с поощрителни наградище получат диплом за отлично представяне, а творбите им също ще бъдат включени в изложбата от конкурса. След нея те ще се зачислят към фонда на раздел „Детско изкуство”на Художествена галерия „Кирил Петров” – Монтана. Ще бъдат присъдени и десет колективни наградина институции (училища, школи, клубове) диплом за комплексно представяне.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.