Обявиха победителите от конкурса за ръчно изработена коледна декорация, организиран от Младежки дом – Монтана

Обявиха победителите от конкурса за ръчно изработена коледна декорация, организиран от Младежки дом – Монтана

Деца от Монтана, Петрич, Русе, Сунгурларе и селата Лехчево, Овощник и Паничерево се включиха в конкурса за ръчно изработена коледна декорация, организиран от Младежкия дом. Сръчните участници бяха разделени в две възрастови групи – първа възрастова група от I до IV клас и  втора – от V до VIII клас. На първо място в първа възрастова група журито класира 8-годишната Ивет Младенова, която е възпитаничка на 5. ОУ „Христо Ботев”. Втората позиция си поделят четвъртокласничката Рая Кирилова  и третокласника Никола Ивановот монтанското 3. ОУ. Трети в класирането сe нареждат Рая  Петрова, ученичка в 4. СУ „Отец Паисий” и Цветомир Иванов от 5. ОУ „Христо Ботев”. Поощрителни награди получават Александър Попов от IV ОУ „Иван Вазов”, Мартин Росенов от II СУ „Н. Й. Вапцаров” и Илиана Методиева от село Лехчево.

Осмокласничката Милица Миленова е първенец във втора възрастова група. Тя е ученичка в ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов”. Втора награда бе присъдена на Женя Енчева от Сунгурларе. Тя е на 12 години и е представител на клуб „Вълшебна нишка” към ЦПЛР – ОДК. На трето място се нареждат Владимира Тенева от ОУ „Д-р Петър Берон” в село Овощник и Денислав Димитров – шестокласник в монтанското 4. ОУ.

Поощрения се присъждат на Лили Христова от 5. ОУ „Христо Ботев” – Монтана и Румен Христов и Галин Цветанов, петокласници в ОУ „Д-р Петър Берон” в село Овощник. Специална награда за най-малък участник се присъжда на 5-годишните Ралица и Сияна Иванови. Те са от ДГ №6 „Слънце” в Монтана. Въпреки че по регламент нямат право на участие в конкурса, журито единодушно реши да награди децата и да поощри творческия им дух.

Креативните изобретения на участниците бяха оценени от жури,  включващо  художника Николай Пенков,  Румяна Белчева – ръководител на Клуб по приложни изкуства „Дорос” към Общински младежки дом и  Нели Василева – глaвен експерт „Култура и вероизповедания” в община Монтана. Основните критерии, които взеха предвид бяха оригиналност на идеята и въображението на участниците.

Отличените коледни декорации  ще бъдат показани  на изложба във фоайето на Младежкия дом, както и на facebook страницата на институцията: Общински младежки дом – Монтана. Наред с наградените, журито определи и коледните изобретения на всички останали участници също да  бъдат включени в нея. Нейното откриване е насрочено за 21-ви декември от 13:30 ч.

Лично кметът на Монтана Златко Живков ще открие експозицията. Той ще връчи диплом и награди на победителите. За всеки участник  в  конкурса за ръчно изработена коледна декорация организаторите са приготвили грамота за участие.

Kоледа е празник на надежда, радост,любов и доброта. Ето защо  Младежкият дом единодушно реши изложбата да бъде разпродадена с благотворителна цел. Със събраните средства ще бъдат закупени консумативи за нуждите на Дневен център за деца и младeжи с умствени увреждания – Монтана.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини