Oля Георгиева: Страстта, която поражда страст

Oля Георгиева: Страстта, която поражда страст

Повече от 10 години Оля Георгиева споделя с малки и големи своята голяма страст – планината. Желанието повече хора да се докоснат до планината, да я опознаят, обикнат и опазят е нейната движеща сила.

Основната и кауза – децата, защото в тях е бъдещето, а основната и цел – да свърже повече младежи с природата,  да ги накара се влюбят в планината, за да станат нейни защитници.  А най-лесния път до детското сърце за Оля е един – да се почувстват откриватели. „Откривателството е голяма движеща сила”, споделя Оля, която вече 10 години от живота си посвещава да намери най-краткия път от планината до сърцето на хората.

Бъдещето на Врачански Балкан и Враца си представя така: като място за бутиков и нишов туризъм, Враца като китен курортен град в подножието на планината, а защо не и средище на софтуерни фирми.

Призни: Ако искаш да научиш цялата история на Оля и повече за бъдещите и проекти и планове.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като експерт по комуникациите в редица екоорганизации. Вярва, че за да се опазят природните богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а за това е необходимо по-ефективно общуване с по-широк кръг от хора. Корените ѝ все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. Надява се „Призни“ да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, от своите дом, градина и работно място, от гората и планината до тях.

Прочетете и другите материали на автора тук