Организирарт ежегоден конкурс за младежи в памет на обичан местен директор на училище

Организирарт ежегоден конкурс за младежи в памет на обичан местен директор на училище

В памет на Венцислав Станев – починалия директор на най-голямото видинско училище „Цар Симеон Велики” семейството му обяви ежегоден конкурс за есе, математическа точност и плуване, който ще носи името „Мечтите на Венци Станев”.

Конкурсът за есе или кратък разказ ще бъде на тема „Мечтите не умират” и ще е за младежи от 16 до 19 години, като критериите за оценка са оригиналност, творчески подход, стил и езикова компетентност.

Участие в математическия профил на конкурса ще могат да вземат отново младежи между 16 и 19 години, като той ще се провежда при условия на задания, разработени и определено от РУ на МОН – Видин.

Предвидено е нещо и за по-малките – деца от 8 до 10-годишна възраст ще премерят сили по плуване в училищния басейн, като всички участници ще получат грамоти.

За победителите в конкурсите за есе и математически профил, както и за техните преподаватели е предвидено посещение в Брюксел и европейските институции до края на годината (в съответствие с ограниченията и наложените мерки).

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук